Skip to main content

Cazinska dijaspora - mapiranje Javni poziv dijaspora invest

Image
Završeno uređenje potkrovlja objekta „Stare Gimnazije“ u Cazinu

Završeno uređenje potkrovlja objekta „Stare Gimnazije“ u Cazinu

Grad Cazin je uspješno implementirao projekat „Uređenje potkrovlja objekta Stare gimnazije u Cazinu“, čija je ukupna vrijednost 468.177,18 KM, a koji je sufinansiran sredstvima Programa razvoja Ujedinjenih naroda (UNDP) u iznosu od 127.118,68 KM, Ministarstva za građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK u iznosu od 170.943,25 KM i Grada Cazina u iznosu od 170.115,25 KM.

Uređenjem prostorija potkrovlja „Stare Gimnazije“ su provedene mjere za postizanje energijske efikasnosti objekta što će doprinijeti smanjenju buduće potrošnje energije, te je provedena modernizacija objekta za administrativnu namjenu.

20240326_084326.jpg

Gradonačelnik Cazina istakao je da je rekonstrukcija potkrovlja Stare Gimnazije važan projekat koji će doprinijeti modernizaciji gradskih objekata. "Rekonstrukcija potkrovlja Stare Gimnazije će stvoriti moderni radni prostor za zaposlene u gradskoj upravi i javnim ustanovama, što će doprinijeti efikasnijem obavljanju njihovih dužnosti i pružiti bolje uslove, donoseći nove mogućnosti i unaprijeđujući radne uvjete u lokalnoj administraciji", izjavio je gradonačelnik.