Dobra saradnja Grada Cazina i Bošnjaka u Grazu se nastavlja

Vatrogasna jedinica Cazin od nedavno je bogatija za novo terensko vatrogasno vozilo koje je donacija austrijskog Grada Graza. U dodjeli i isporuci donacije učestvovali su aktivisti Udruženja Bošnjaka Štajerske čiji predsjednik Ramiz Omeradžić je danas posjetio Grad Cazin.

-"Uspjeli smo realizirati donaciju uz podršku počasnog konzula BiH u Republici Austriji, sa sjedištem u Grazu, Jörg Hofreitera, a sve je dobro proteklo i zahvaljujući dobroj koordinaciji s predstavnicima Grada Cazina. U skorije vrijeme planiramo dostaviti i oko 60 novih vatrogasnih uniformi, a informacija da ih Grad Cazin namjerava ravnomjerno raspodijeliti i ostalim vatrogascima u Unsko- sanskog kantona posebno nas je oduševila.", rekao je Omeradžić.

On je dodao da će ova saradnja biti nastavljena te da se u maju očekuje posjeta vatrogasaca i predstavnika Civilne zaštite Štajerske Gradu Cazinu, a ubrzo nakon toga i posjeta delegacije Privredne komore iz ove austrijske pokrajine s kojom će se razgovarati o privrednoj i ekonomskoj saradnji.

-"Mene raduje činjenica da su naši ljudi u Grazu i okolici vrlo aktivni u svojim zajednicama i doprinose napretku svojim društvenim radom. Na taj način su i naši najbolji ambasadori, a Grad Cazin već ima dugogodišnju saradnju s džematom Bošnjak u Grazu, kao i udruženjem Bošnjaka Štajerske koja se evo nastavlja kroz sve značajnije projekte. Zahvaljujem se gospodinu Omeradžiću, konzulu Hofreiteru i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a vrata Grada Cazina uvijek su otvorena za sve naše ljude i prijatelje.", istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.