Osiguran najviši kvalitet pitke vode s izvorišta „Ljubijankići“

Osiguran najviši kvalitet pitke vode s izvorišta „Ljubijankići“

Uspostavom novog filterskog postrojenja na vodovodu „Ljubijankići“  sva domaćinstva na području Grada Cazina, koja se snabdjevaju s ovog izvorišta, više neće imati nikakvih problema s kvalitetom pitke vode. Vrijednost ovog projekta je 570.000 konvertibilnih maraka, a postrojenje je danas obišao i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

-„Mi smo najavili ovaj projekat i ovo je samo prilika da i konkretno informišemo naše građane da je projekat u punoj funkciji. Zbog zemljotresa u okolini koji su se dešavali u zadnje vrijeme vrlo često je dolazilo i do problema sa zamućenjem vode što je dodatno ubrzalo izgradnju ovog postrojenja i riješilo taj problem. Ova filtarska stanica će građanima omogućiti uvijek kvalitetnu i pitku vodu zbog čega je ovo itekako značajan projekat.“, izjavio je gradonačelnik Ogrešević.

Po riječima Ibrahima Mujakića, direktora JKP „Vodovod“, ovo postrojenje je bilo planirano već prilikom samog projektovanja vodovoda „Ljubijankići“.

-„Pitka voda je sigurno jedan od najvažnijih energeneta, a s ovog izvorišta snabdijevaju se najveće mjesne zajednice i brojna naselja našeg Grada. Kvalitet vode koji će osigurati ova filterska stanica zbog toga je od ogromne važnosti i drago mi je da naši građani više neće imati problema s  tim.“, kaže direktor Mujakić.