Institucije moraju raditi svoj posao i slučaj stradanja Azura Terzića mora biti službeno okarakterisan

Institucije moraju raditi svoj posao i slučaj stradanja Azura Terzića mora biti službeno okarakterisan

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević i premijer USK Mustafa Ružnić, danas su obavili još jedan od razgovora sa našim sugrađaninom Saudom Terzićem, ocem stradalog košarkaša Azura Terzića.

Još jednom je izražena puna podrška porodici Terzić i Azurovom zdravstvenom oporavku, a najviše riječi bilo je o nezadovoljstvu samom istragom odnosno kašnjenju svih informacija o istoj.

Zahtjev Sauda Terzića da se ovaj slučaj napokon zvanično okarakteriše i službeno naslovi , čelni ljudi našeg Grada i Kantona podržavaju u svakom slučaju i kako je istaknuto, institucije moraju raditi svoj posao ne čekajući pritisak javnosti ili lokalnih zajednica da to učine.

Ukoliko se stvari nastave odvijati po istoj matrici, porodici Terzić biće pružena pravna, službena i svaka druga podrška da ovaj slučaj bude stavljen i pred Visoko sudstvo tužilaštvo Bosne i Hercegovine koje mora reagirati u pravcu da potakne rad KT USK, pa čak i u pravcu izuzimanja ovog slučaja od Tužilaštva Unsko- sanskog kantona od strane Glavnog federalnog tužioca.