Previous Next

Grad Cazin: Potpisani ugovori za projekte ukupne vrijednosti 1.650.000 konvertibilnih maraka

-„ Stalni napredak i razvoj iziskuju i stalna ulaganja“, istaknuo je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina na današnjem potpisivanju ugovora za ukupno 15 projekata rekonstrukcije i sanacije putnih prilaza, ulica i klizišta na području Grada Cazina.

  Dodavši da je Grad Cazin, nakon dugogodišnjih ulaganja u sisteme upravljanja finansijama i planskim radom na infrastrukturnim projektima, sada u poziciji da može imati ravnomjeran kontinuitet u sve projekte koje građani iniciraju, gradonačelnik Ogrešević je istaknuo:

   -„Svaki novi projekat je ono što nam kandidiraju sami građani, a vrlo je bitno za istaknuti da je ova praksa saradnje s građanima, u svakom pogledu, omogućila da danas imamo ovakve rezultate. Cazin se nastavlja dalje razvijati jer je to potrebno i jer nam svaki ovakav projekat omogućava bolje uvjete za dalji napredak.“

  U okviru danas potpisanih ugovora uskoro slijedi realizacija klizišta Silići- Bajramovići i rekonstrukcija dijela lokalnog puta za vodovod u mjesnoj zajednici Stijena. Sanacija dijela ceste Begove kafane- Liskovac i lokalnog puta u naselju Memagići u MZ Liskovac. Takođe, tu je i sanacija puta Misaljevići- Ćehići i obnavljanje kolovoznog zastora na lokaciji Begove kafane u MZ Ćoralići,  te rekonstrukcija nekategorisanog puta Bečići u mjesnoj zajednici Gornja Koprivna. Na području mjesne zajednice Mutnik biće realizirana dva velika projekta, sanacija puta Marin most i rekonstrukcija puta Salkići- Džafići, dok će na području Šturlića uslijediti radovi na sanaciji puta Hadžin potok- Šturlić i sanacija klizišta na lokalnom putu u Šturlićkoj Platnici. U mjesnoj zajednici Skokovi radovi počinju na rekonstrukciji puta Hadžići- Dolina i Salkići 2- Krakača, dok će u mjesnoj zajednici Tržačka Raštela biti izvršena rekonstrukcija puta u naselju Urga. Na Maloj Lisi, mjesna zajednica Cazin, uskoro će početi uređenje prilaza i parking prostora kod stare stambene zgrade B1.

Ukupna vrijednost popotpisanih ugovora je oko 1.650.000 konvertibilnih maraka.