Grad Cazin: O projektima energetske efikasnosti s predstavnicima Slovak Aid projekta

Grad Cazin: O projektima energetske efikasnosti s predstavnicima Slovak Aid projekta

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Cazina, tema je o kojoj su danas razgovarali gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević i Viktorija Mlinarcikova iz Slovak Aid Projekta, a u prisustvu predstavnika UNDP-a. Riječ je o izradi studije o projektu energetske efikasnosti kojeg je finansirao Slovak Aid Projekat, a čija konkretna realizacija bi trebala uskoro početi.

-„Naša posjeta Gradu Cazinu vezana je za pripremu studije za javnu rasvjetu u čiju izradu je sredstva uložila Slovačka vlada. S predstavnicima Grada razgovarali smo danas o daljim planovima razvoja i koje su to oblasti u kojima bi slovačka vlada mogla uložiti još sredstava za razvoj Cazina. S obzirom a sam vidjela kako izgleda i kako se razvija Cazin, sigurna sam da ćemo nastaviti našu dobru saradnju u budućnosti.“, kazala je Mlinarcikova.

Partnerski projekat u oblasti energetske efikasnosti, po riječima gradonačelnika Ogreševića, trebao bi dovesti do konkretnih ušteda i od velikog je značaja za zajednicu.

-„Ovo je pilot projekat koji je za nas dobar i iz kojeg ćemo vidjeti parametre i pokazatelje isplativosti. Mislim da ćemo ostvariti značajne uštede kada krene konkretna realizacija projekta. Mi smo zahvalni slovačkoj vladi na pomoći i partnerstvu, a takođe smo danas predstavili i ostale prioritete u našem razvoju među kojima se izdvaja projekat izgradnje prečistača otpadnih voda koji bi mogao biti novi partnerski projekat u ovom slučaju.„, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.