Grad Cazin je kandidovan za natjecanje u kampanji “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2022.

Grad Cazin je kandidovan za natjecanje u kampanji “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2022.

Kao i prošle godine, u kategoriji lokalnih zajednica, Grad Cazin je kandidovan za natjecanje u kampanji “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2022. Ovom kampanjom promovišu se korisni, inovativni i kreativni pristupi očuvanju prirode i životne sredine koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine.

Pobjednici, odnosno Šampioni zaštite prirode za ovu godinu, postaće oni koji prikupe najviše glasova. Glasanje je otvoreno u narednih mjeseca dana do 15. aprila na linku:  https://crp.org.ba/sampioni-zastite-prirode-2022/grad-cazin/

Ovogodišnju  kampanju realizuje CRP ( Centar za razvoj i podršku) iz Tuzle u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na  smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja koja će se organizovati u našem Gradu Cazinu u povodu obilježavanja 22. aprila, Dana planete zemlje, pobjednicima iz svake kategorije biće će uručena plaketa „Zlatna Tisa“.