Potpisani ugovori za nove infrastrukturne projekte na području Grada Cazina

U kabinetu gradonačelnika Cazina danas su potpisani ugovori za infrastrukturme projekte čija ukupna vrijednost je oko 250.000 konvertibilnih maraka. Riječ je projektima koji će se realizirati u saradnji s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja koje će za projekat "Utopljavanje gradske sportske dvorane i poslovnog prostora JP RTV Cazin" obezbjediti 50.000, a Grad Cazin 42.000 konvertibilnih maraka, dok će za projekat sanacije klizišta na putnim pravcima Hadžin potok- Šturlić i Čajići- Liskovac ovo Ministarstvo izdvojiti 100.000, a Grad Cazin 73.000 konvertibilnih maraka.

-"Drago nam je da smo došli u ovu sredinu kojoj se zaista vidi da se privredni život i vidi se na svakom koraku da se nešto događa. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i ubuduće jer Grad Cazin ima zaista kvalitetne projekte koji su ovoga puta prepoznati od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti dobru saradnju.", kazao je Zdravko Buljeta, pomoćnik ministra za prostorno uređenje Federacije BiH.

Po riječima gradonačelnika Nermina Ogreševića, svaki novi projekat je značajan, a sa resornim federalnim ministarstvom Grad Cazin ima višegodišnju dobru saradnju zahvaljujući kvalitetnim projektima s kojima aplicira.

-"mamo puno projekata i uvijek spremnih. Zbog toga je ta saradnja do sada bila uspješna i ja sam siguran da će i u budućnosti biti tako. Sada slijedi realizacija projekata za koje smo danas potpisali ugovore, ali i priprema novih koje želimo ostvariti u narednom ciklusu.", izjavio je gradonačelnik Ogrešević.

Utopljavanje javnih objekata s ciljem ostvarenja novih ušteda energije, kao i sanacija klizišta na putnim komunikacijama, spadaju u sami vrh prioriteta kada je infrastruktura u pitanju zbog čega ugovori koji su danas potpisani imaju dodatnu vrijednost, istaknuto je na kraju.