Završen projekat uređenja raskrsnice na Gnjilavcu

Funkcionalne javne površine, kvalitetna putna komunikacija, čistoća i uređenost, samo su neki od prioriteta u ukupnom razvoju područja općine Cazin. Za svaki od ovih projekata kontinuirano se obezbjeđuju sredstva iz općinskog budžeta, a mnogi su produkt aktivne borbe lokalne zajednice za sredstva s viših nivoa vlasti, kao i aplikacija kod međunarodnih i drugih organizacija.

Dugo godina prisutan problem raskrsnice na Gnjilavcu konačno je ovih dana riješen programom rada Kantonalne direkcije za ceste, a ovaj projekat je općina Cazin inicirala i u punom kapacitetu pomogla da bude što prije okončan. Saobraćaj na ovoj putnoj dionici konačno se odvija bezbjedno, a završetak radova bio je povod za obilazak projekta.

-"Vrlo smo zadovoljni urađenim i ono što je najvažnije, ova raskrsnica više nije problematična tačka u saobraćaju. Regionalni putni pravac na kojem se odvajaju putevi za centar Cazina, Bužim, Bosansku Krupu i Bihać sada je propisno uređen i očito je da se saobraćaj sada nesmetano odvija. Drago mi je što smo nametnuli ovaj projekat u prioritete u proteklom periodu i što je on uspješno okončan. Svakako, najveću važnost ima za Cazin i građane naše općine, a Komunalno- stambeni fond naše općine lijepo je uradio završnicu na ovom projektu tako da sada sve ima puni smisao i u funkcionalnom i u vizualnom smislu", istaknuo je načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.

Za samu mjesnu zajednicu Gnjilavac ovaj projekat je od posebnog značaja. ?"To je itekako velik doprinos ukupnom izgledu i dojmu područja naše mjesne zajednice, ali bezbjednost u saobraćaju je onaj ključni detalj kojem smo se svi posebno obradovali. Uz ranije urađene trotoare, ovo je sada prilično zaokružena cjelina koja čini vidljivu promjenu za mjesnu zajednicu Gnjilavac, a koja sve više poprima uređeni izgled kakav ima i centar Cazina", kaže predsjednik ove mjesne zajednice Irfan Durić.

Vrijednost ovog projekta je 340.000 maraka. Kao i pri realizaciji svakog drugog projekta u općini Cazin, funkcionalnost i kvalitet stavljeni su na prvo mjesto, a domaćinski pristup nalaže i lijepu završnicu pa je i ovaj centralni dio kružnog toka uređen adekvatnim ukrasima i biljkama.