U MZ Pećigrad svečano otvoren put Rošiči- ?ogići

Jedan od najvećih projekata u izgradnji putne infrastrukture u općini Cazin za ovu godinu uspješno je okončan. Naime, mještani Rošića i ?ogića u mjesnoj zajednici Pećigrad svečano su otvorili novoizgrađeni putni pravac koji ih sada kvalitetno povezuje sa ostatkom općine Cazin i omogućuje brži izlazak na ostale lokalne i regionalne ceste.

-"Ovo je značajan putni pravac jer povezuje mjesne zajednice Pećigrad i Liskovac. I sada smo asfaltnim putem povezani sa cijelim Pećigradom, a s druge strane preko Liskovca sve do Tržačkih Raštela i krajnje granice općine", kaže Sejdo Durmić, predsjednik građevinskog odbora.

Po riječima načelnika općine Cazin mr. Nermina Ogreševića riječ je o vrijednom projektu čiji značaj najbolje ocjenjuju građani ovog dijela općine Cazin.

-"Što se tiče saobraćajne infrastrukture na ovom području trenutno možemo biti zadovoljni onim što je do sada učinjeno. Naime, najbolja potvrda vrijednosti i ovog projekta su zadovoljni mještani kojima je put od velike važnosti. To i ne ?udi ako znamo da su dobre saobraćajnice prvi preduvjet svakog daljeg napretka i razvoja ili kvalitetnijeg života na nekom području. čestitam mještanima Rošića i ?ogića na uspješno okončanom projektu koji su oni inicirali kao prioritet, a općina im je ponudila podršku kao i svim sličnim građanskim inicijativama", istaknuo je.

Ukupna dužina novoasfaltiranog puta iznosi oko 2,5 kilometra, dok je vrijednost projekta preko 400.000 KM.