U općini Cazin potpisani ugovori za devet projekata u mjesnim zajednicama

U kabinetu načelnika općine Cazin danas su potpisani ugovori za devet projekata čija ukupna vrijednost je 347.146 maraka. Riječ je o projektima u mjesnim zajednicama Liskovac, Gornja Koprivna, Skokovi, Mutnik, Cazin, Donja Koprivna i Ostrožac.

-"Mi s ovim potvrđujemo svoj kontinuitet u radu, a on se odnosi na praćenje i pružanje svake podrške inicijativama koje pokrenu građani. Vrijednost ovih projekata jeste značajna, ali njihovo najveće težište je u radosti i zadovoljstvu mještana, naročito nakon realizacije projekata. Na ovaj način su uvjeti života i standard jednako poboljšani u svim dijelovima općine Cazin što je takođe, posebna vrijednost", istaknuo je načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.

Na osnovu potpisanih ugovora, u mjesnoj zajednici Cazin biće izvršena rekonstrukcija puta u naselju Kolište 1 u vrijednosti od 54.154 KM. U mjesnoj zajednici Skokovi radovi će biti izvršeni na putu Brezova Kosa- Kličići, a čija vrijednost je 51.963 KM. Izgradnja puta u naselju Por?ići u Liskovcu je projekat vrijedan 117.076 maraka, a vrijedost radova na putu u naselju Kuduzovići u MZ Ostrožac je 27.861 KM. Za rekonstrukciju puta Pervizi- Muranovići u Mutniku biće izdvojeno 25.214 maraka, a u istoj mjesnoj zajednici radiće se i lokacija Me?in put u vrijednosti od 21.461 KM. U Donjoj Koprivni biće ralizirana rekonstrukcija puta u Agićima vrijedna 16.975 i rekonstrukcija puta u naselju Boškovići vrijedna 16.889 maraka. U naselju Osmanci u Gornjoj Koprivni biće realiziran projekat rekonstrukcije lokalnog puta vrijedan 15.547 maraka.

Svi radovi za koje su danas potpisani ugovori trebali bi biti okončani u ovoj građevinskoj sezoni.