17. Brdska trka "Grand Prix Cazin"

Zahvaljujući entuzijazmu i naporima organizatora brdske trke Cazin, AMK "Extra-Sport" iz Cazina i nesebičnoj potpori i pomoći glavnog pokrovitelja trke, općine Cazin sa njenim načelnikom, magistrom Nerminom Ogreševićem i njegovim marljivim timom, "Velika nagrada Cazin" 2016. kao 17. Brdska trka na najpopularnijoj stazi prvenstva CEZ, "Krajiškoj zmiji", održaće se u vrijeme vikenda od 05. do 07. augusta 2016.godine.

Jedan od glavnih ciljeva utrke jeste da se doprinese razvoju bosansko-hercegovačkog autosporta, a uslovi za to su u Cazinu, na Krajiškoj zmiji, apsolutno idealni.

Iz godine u godinu kvalitet organizacije ovog velikog sportskog događaja, vezanog i za obilježavanje Dana općine Cazin (6.august), je podizan na sve viši nivo pa smo ponosni nosioci čak četiri titule "Organizator godine". To je garancija takmičarima, gostima, predstavnicima medija, gledaocima i svima drugima da mogu očekivati dobru organizaciju i maksimalan profesionalizam uz srdačnu dobrodošlicu svojstvenu Krajišnicima.

Dobro nam došli, ugodno se osjećajte i uživajte u sportskim vožnjama i druženju, a onda ponesite nezaboravne utiske i uspomene iz Cazina, sa 17. Velike nagrade CAZIN!

O ovoj trci i svim prethodnim trkama u Cazinu, možete pročitati OVDJE.