svečano obilježen završetak radova na izgradnji puta Škrgići- Štrulićka Platnica

SVE?ENO OTVORENJE PUTA ŠKRGI?I-PLATNICAMjesne zajednice Liskovac i Štrulić sada su u potpunosti povezane asfaltnim putem. Jedina preostala dionica koja spaja naselja Škrgići Platnica sada je završena i konačan dovršetak radova ozvaničen je malom svečanošću koju su upriličili mještani.

-"Mi smo 2008. godine otvorili dionicu puta dugu 2.800 metara i ostalo je 560 metara da spojimo sa Štrulićkom Platnicom i mjesnom zajednicom Štrulić i to smo u prošloj godini i uradili. Osigurali smo sredstva preko općine Cazin i Direkcije za ceste, negdje oko 150.000 KM, čime smo zaokružili ovaj projekat u cjelini. On je veoma bitan za sve mještane, ljude, građane, općinu, za dvije mjesne zajednice i sve one koji se služe ovim putem",istaknuo je mještanin i vijećnik u općinskom vijeću Sadmir Škrgić prilikom otvorenja.

S obzirom da na ovom dijelu puta nema domaćinstava niti objekata, kako ističe Ramiz Bećirević, predsjednik mjesne zajednice Štrulić, za konačnu realizaciju projekta bila je presudan podrška općine Cazin.

PUT ŠKRGI?I-PLATNICA- "Ovaj put najviše znači mještanima Liskovca, Štrulićke Platnice i Štrulića pošto on povezuje dvije mjesne zajednice. Put je lokalnog karaktera i od općinskog značaja jer je uveliko skratio ljudima vrijeme dolaska, pošto dosta njih ima zemlju do koje ovako mogu brže i lakšedoći. Zbog svega toga, ovo je vrlo frekventan lokalni put i puno znači stanovništvu ovog dijela naše općine", kaže Bećirević.

Skupa s mještanima i aktivistima završetak radova na ovom projektu obilježio je i načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević koji je tom prilikom zaželio da ovaj put u budućnosti služi stanovništvu u razvoju, kvalitetnijem životu i boljem povezivanju s ostatkom općine.

-"Ovo je veliki projekat jer kada ga sagledamo u cjelini preko 3 kilometra je dužina ove putne dionice, a ukupna financijska vrijednost projekta je preko 800.000 KM. Dakle, okončali smo uspješno jedan od većih projekata iako on ima karakteristike lokalnog puta. S obzirom da povezuje dvije mjesne zajednice Štrulić i Liskovac, zatim ukupno stanovništvo dalje prema gradu Cazinu, ali i susjednoj općini Velika Kladuša, sa sigurnošću možemo kazati da je to i projekat od višestrukog značaja", naglasio je načelnik Ogrešević.

U ugodnoj atmosferi i druženju mještana još jednom je potvrđeno da se zajedničkim trudom i uz dobru saradnju mogu planirati i najveći infrastrukturni projekti na području naše općine.