Potpisani ugovori za nove projekte u Pećigradu, Stijeni, Skokovima i Polju

POTPISIVANJE UGOVORA ZA NOVE PROJEKTEU općini Cazin danas su potpisani ugovori za četiri projekta čija ukupna vrijednost je 229.000 maraka. Projekti će biti realizirani u mjesnim zajednicama Pećigrad, Stijena, Polje i Skokovi.

-"Za nas je to dio puta koji je od velikog značaja i projekat ?ijoj se realizaciji mještani izuzetno raduju s obzirom da će nam olakšati saobraćaj, zimsko održavanje i sve što ide uz to", kaže Muharem Ajdinović iz Pećigrada gdje će se raditi na izgradnji dionice puta Krivajske strane.

Mještani Kahriča u mjesnoj zajednici Skokovi prikupili su polovinu od potrebnih sredstava za put čija ukupna vrijednost je 59.000 maraka. ?"Ve? duže vrijeme iš?ekujemo završetak ovih radova na putu čija je dužina 538 metara i ja bih se zahvalio načelniku na podršci koju smo dobili da završimo ovaj projekat", riječi su Osmana Salkića.

U mjesnoj zajednici Stijena biće izvršena rekonstrukcija puta Topalovići- džamija dužine 364 metra, a čija vrijednost je 68.000 maraka, dok je za mjesnu zajednicu Polje potpisan projekat za rekonstrukciju puta Havići.

?"Mještani naselja Havići, kojih je svega 7 domaćinstava, uspjeli su prikupiti oko 40.000 maraka i ovdje možemo pohvaliti i njih i općinu Cazin koja im je pružila podršku s još pedeset posto potrebnih sredstava da bi još jedan projekat bio uspješno okončan", istaknuo je Sabid Ružnić, predsjednik MZ Polje.

Izvođači radova na pomenutim projektima biće domaće firme "E- Beganović" i "I- Selimović" čiji su predstavnici danas i potpisali ugovore sa investitorima i predstavnicima mjesnih zajednica.

-"Ovo je svečan ?in i ono što slijedi nakon ovoga je konkretna realizacija projekata. Raduje nas kada vidimo koliko to znači građanima, kao i činjenica da se uvijek iznova potvrđuje da aktivni građani i njihove inicijative uvijek imaju podršku lokalne zajednice. To je dokaz da se u općini Cazin primjenjuje jedan uspješan model i bilo je veliko zadovoljstvo prisustvovati ovom ?inu", naglasio je načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.