STIPENDIJE  - Privremena bodovna lista

STIPENDIJE - Privremena bodovna lista

U skladu sa članom 20. Pravinika o stipendiranju studenata Grada Cazin za akademsku 2022/2023 godinu broj: 01/GN-34-648/23 od 16.01.2023. godine. i Rješenjem broj:  01/GN- 04- 556/23 od 13.02.2022. godine  o imenovanju Komisije za provođenje konkursa za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2022/2023 godinu dostavljamo Vam privremenu bodovnu listu.

         Privremena bodovna lista sastavljena je u tri dijela po principu:

  • studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju apliciranjem po prvi put, (SPISAK možete vidjeti ili preuzeti OVDJE !)
  • studenti koji su stekli pravo na nastavak stipendiranja, bili su stipendisti Grada Cazin u akademskoj 2020/2021 godini i (Spisak možete vidjeti ili preuzeti OVDJE !)
  • studenti koji nisu ispunili uslove za stipendiranje, (SPISAK možete vidjeti ili preuzeti OVDJE !)

 Nezadovoljni studenti objavljenim rezultatima imaju pravo prigovora na Privremenu bodovnu listu u roku od 8 dana od dana objavljivanja liste na oglasnoj ploči Gradske uprave i službenoj web stranici Gradske uprave.

Prigovor na Privremenu bodovnu listu rješava Komisija za žalbe, predstavke i pritužbe Graskog vijeća.

 

 

Obavještenje kandidatima

Obavještenje kandidatima

OBAVJEŠTENJE KANDIDATIMA KOJI SU DUŽNI PRISTUPITI POLAGANJU STRUČNOG ISPITA SE MOŽE PREUZETI OVDJE!

Poziv za mlade članove/ice bh. dijaspore za učešće u programu organizacije poslovne prakse/stažiranja pri kompanijama u BiH

Poziv za mlade članove/ice bh. dijaspore za učešće u programu organizacije poslovne prakse/stažiranja pri kompanijama u BiH

USAID projekat „Diaspora Invest“ je u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH raspisao javni poziv za mlade članove/ice bh. dijaspore za učešće u programu organizacije poslovne prakse/stažiranja pri kompanijama u Bosni i Hercegovini, a poziv obuhvata mlade od 18 do 30 godina starosti, koji žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama. Ovaj poziv obuhvata članove/ice bh. dijaspore (ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji su najmanje 3 godine u kontinuitetu u posljednjih 5 godina živjeli u inostranstvu) koji imaju od 18 do 30 godina, a koji su: studenti/ice dodiplomskih i postdiplomskih studija, ili su završili dodiplomske ili postdiplomske studije.

Aktivnosti će se realizirati u periodu od jula 2023. do decembra 2023. godine, a po izboru prijavljenih kompanija (krajem maja), selekciji kandidata/kandidatkinja za stažiranje (početak juna), te sklapanju sporazuma za realizaciju stažiranja (krajem juna). Realizacija pripremnih trening programa bi se provela online putem u julu, a sama praksa u julu/august/septembru – što će se dodatno precizirati pojediničnim planovima za svakog učesnika/cu programa.

 

Rok za dostavu potrebnih informacija je 30.03.2023.

 

Prijave se vrše putem linka: https://bit.ly/diaspora-internship-2023

OBAVJEST PČELARIMA

OBAVJEST PČELARIMA

Udruženje pčelara „Kesten“ u saradnji sa Savezom pčeklara USK-a organizuje edukativno predavanja za pčelare na temu „PATROVANJE PČELINJEG VOSKA:  stanje na tžištu, procjena rizika i mjere za upostavljanje kontrole kakvoće„.

Predavanje će se održati profesorica  Lidija Svečnjak iz Zagreba. Ovim putem obavještavaju se pčelari Grada Cazina da će se navedeno predavanje održati 18.03.2023.godine sa početkom u 15:00 sati u prostorijama Centra za kuturu i turizam Cazin.

Prijave o zainteresiranosti za nabavku plastenika i zasnivanje nasada povrća u plastenicima

Prijave o zainteresiranosti za nabavku plastenika i zasnivanje nasada povrća u plastenicima

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Grad Cazin u saradnji sa IFAD-om subvencionirat će nabavku plastenika kroz Projekt razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede. Obavještavaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači (fizička lica) sa područja Grada Cazina da mogu dostaviti svoje Prijave o zainteresiranosti za nabavku plastenika i zasnivanje nasada povrća u plastenicima u sezoni 2023. godine. Poslovni LIDER Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede „OPZ AGRISAN“ će izvršiti nabavku i isporuku plastenika.

Prijave o zainteresiranosti i anketne upitnike svi zainteresirani će moći preuzeti u  Službi za poljoprivredu Grada Cazina do 17.03.2023.godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za poljoprivredu Grada Cazina na kontakt telefon: 037/515-351 i 037/515-314.

                                                                                                                          ŠEF SLUŽBE:                 

                                                                                                                       Zuhad Porčić, dipl.ing.