Rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na subvencioniranje nabavke plastenika.

Rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na subvencioniranje nabavke plastenika.

Grad Cazin je 18. augusta raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva subvencioniranje nabavke plastenika. Svakom korisniku subvencira se 40 % od strane grada Cazin i 40 % od strane IFAD-a od ukupne vrijednosti plasteniuka a sve u cilju proširenja proizvodnje voća i povrća u zatvorenom prostoru. Nakon završene procedure odabira objavljuje se konačna "Rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na subvencioniranje nabavke plastenika."

Rang listu možete vidjeti ili preuzeti OVDJE !

Obavijest Ministarstva privrede USK-a o terminu potpisivanja ugovora

Obavijest Ministarstva privrede USK-a o terminu potpisivanja ugovora

Ministarstvo porivrede USK-a poziva podnosioce prijava, sa područja grada Cazin, koji su ispunili uslove iz Javnog poziva, da mogu doći na potpisivanje Ugovora sa Ministarstvom privrede u prostorije Doma kulture Grada Cazina dana 15.09.2021. godine u 12 sati. Na linku se može vidjeti Konačna rang lista korisnika sredstava po javnom pozivu - VLADA USK. Potpisnici ugovora su dužni da se prilikom dolaska na potpisivanje Ugovora pridržavaju važećih epidemioloških mjera.

Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora

Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora

Evropska unija i vlada njemačke izdvajaju 3 miliona eura za ublažavanje utjecaja krize covid-19 u metalnoj, mašinskoj i drvnoj industriji u bih

U okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke ? EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavio je danas javni Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora.

U okviru Poziva, 3 miliona eura bespovratnih sredstava će biti dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih preduzeća u metalnom, mašinskom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura, a bespovratna sredstava će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

 

Drugi javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencijoniranje nabavke plastenika

Na osnovu Programa o vrstama, kriterijima i načinu raspodjele novčanih sredstava iz Granta za razvoj poljoprivrede u Gradu Cazin br: 01/GN-11-8810-2/21 od 18.08.2021 god. Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje subvenicioniranje nabavke plastenika, u cilju nabavke 20 plastenika, na području grada Cazin, Gradonačelnik raspisuje:

DRUGI JAVNI POZIV  za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje nabavke plastenika

Cazin sutra obilježava godišnjicu deblokade ratnog Bihaćkog okruga i Dan Grada

6.augusta navršava se dvadesetišesta godišnjica od deblokade ratnog Bihaćkog okruga. Historijskim spojem Armije RBiH i Hrvatske vojske 6. augusta 1995. na mostu na rijeci Korani u Tržačkim Raštelima i rukovanjem generala Atifa Dudakovića, komandanta Petoga korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i generala HV-a Marijana Marekovića, uz pomoć hrvatske vojne oslobađajuće operacije "Oluja" razbijena je opsada Bihaćkog okruga, koja je trajala 1.201 dan.

Publish modules to the "offcanvs" position.