Servis 48 sati 8-2014

PITANJE:

Ve? duži period mještani MZ Donja Koprivna imaju problem sa neasfaltiranom raskopanom cestom, koju je prilikom izgradnje vodovodne mreže raskopalo preduzeće Vodovod. Svako jutro put prema raskrsnici "Kafane" je totalno neprohodan sa jedne strane jer se sav pijesak iz ogromnih rupa izbaci na kolovoz, a da ne spominjemo problem svih domaćinstava koja moraju pola sata ranije ustati da bi vratili pijesak u kanal koji je direktno uz ulaze u dvorišta, jer je nemoguće izaći na cestu zbog dubine kanala.

Interesuje nas da li neko mora doživjeti saobraćajnu nesreću prije nego se ovo sanira, jer je saobraćajnica ionako loša.

ODGOVOR:

Upit je proslijeđen u JKP "Vodovod" d.o.o. Cazin, čiji odgovor u cijelosti prenosimo:

Poštovani,

radovi na izvođenju vodovodnih instalacija na području naselja Donja Koprivna su okončani početkom mjeseca maja, dakle ne radi se o dužem vremenskom periodu kako se navodi. Zbog kišnog perioda isti se nisu nastavili, te očekujemo nakon poboljšanja vremena i nastavak izvođenja sekundarne priključne mreže. Iz istog razloga do sada nije bilo moguće niti asfaltirati isje?ene asfaltne površine, ali želimo napomenuti da su radnici JKP ''Vodovod'' u nekoliko navrata nakon obilnih padavina sanirali i ?istili zonu radova od pijeska koji je usljed padavina izba?en iz kanala na cestu. U međuvremenu je izvršen izbor izvođača radova za asfaltiranje te očekujemo da se isto okonča u narednih nekoliko dana, nakon prestanka oborina.