Servis 48 sati 5-2014

PITANJE:

Prije nekoliko dana iznad kuće u susjedstvu pojavila se veća količina vode koja izvire ispod ceste. Kako se moja ku?a nalazi na nižem nivou voda se slijeva iznad moje kuće u cijev koju postavili radnici JKP "Vodovod" kao privremeno rješenje ali voda dijelom ide u cijev, a većim dijelom natapa zemlju iznad podzida i kroz njega prolazi. Kako su mi radnici JKP Vodovod dali informaciju da se radi o izvoru, a ne kvaru vodovodne mreže i uputili me na rješavanje problema u Komunalno-stambeni fond, nakon što sam to učinio, predstavnici Fonda su bili na licu mjesta i sugerisali mi da se problem prijavi komunalnoj inspekciji.

Molim hitan izlazak inspekcije na lice mjesta kako bi se odredila nadležnost i naložile mjere za uklanjanje problema jer se radi o većoj količini vode (cca 5m3 za 12 sati).

ODGOVOR:

Pitanje koje ste postavili nije u domenu Servisa 48 sati, koji služi isključivo za posredovanje kod problema vezanih za komunalne usluge (Uputstvo u prilogu).

Za problem koji navodite možete kontaktirati direktno nadležnu komunalnu inspekciju općine Cazin na broj telefona 037/515-372.