U nedjelju u Cazinu „Krajiška trahana za Guinnessa“

Ljudi su se oduvijek najradije okupljali oko hrane, a u Bosni i Hercegovini su veliki ručkovi, sofre i roštilji apsolutna tradicija. Tako je posljednjih godina iz svakog od gradova krenula priča o bosanskim porcijama za Guinnessovu knjigu rekorda pa su tako Tuzlaci nedavno napravili burek za Guinnessa, Travničani porciju ćevapa, a u Cazinu će se ove nedjelje spremati krajiška trahana za Guinnessa.

Modno- artistička revija Kraljica Elizabeta Bosanska

Ove subote u večernjim satima u zidinama Stare ostrožačke tvrđave desiće se nesvakidašnji i poseban događaj koji je u svom predznaku podjednako umjetnički, kulturni, modni ali i historijski. Modno- artistička revija „Kraljica Elizabeta Bosanska“ čiji autor je poznati b- h dizajner Adnan Hajrulahović Haad donosi nam reviju inspirisanu bosanskom historijom, Elizabetom Kotromanić i nosi snažne poruke o položaju žene u društvu, Europskoj pripadnosti naroda BiH i kulturnom naslijeđu i tradiciji.

S ljiljanima i pogledom u nebesko plavetnilo Cazinjani odali počast Samiru Beganoviću

Dostojanstveno i uz puno emocija protekla je mala svečanost s kojom je otkrivena ploča s nazivom Ulice pilota Samira Beganovića u Cazinu. Obraćajući se u ime predstavnika ratne Vazduhoplovne grupe Bihać, Mirsad Fazlić se osvrnuo na Samirov profesionalni put, ali i na njegov nestanak 1.augusta 1994.godine.

Večeras u 19:30h budite dio dostojanstvene povorke s kojom se odaje počast prvom pilotu Armije RBiH Samiru Beganoviću

1.augusta 1994.godine na području iznad Plitvica oboren je ukrajinski avion u kojem je kao kopilot bio Samir Beganović, prvi pilot Armije Republike Bosne i Hercegovine. Posmrtni ostaci pilota Samira, koji je rođen i odrastao u Pećigradu, do danas nisu pronađeni. Ne zna se da li su završili u Srbiji ili Ukrajini, odakle su bili ostali članovi posade u srušenom avionu. Gradsko vijeće Cazin, na inicijativu Udruženja RVI paraplegičara, donijelo je Odluku s kojom se ulica, od OŠ Cazin 1 do izlaza prema prostorijama Crvenog križa, nazove Ulica pilota Samira Beganovića.

Program obilježavanja Dana Grada Cazina- Budi in dođi u Cazin!

Četvrtak, 1.august,

18:00h- otvaranje izvorišta Kordinovac u MZ Liskovac,

19:30h- otkrivanje ploče s nazivom Ulica pilota Samira Beganovića, preko puta OŠ Cazin1,

21:00h- ozvaničenje završetka prve faze radova na uređenju parka Stari grad,

City of Urbanus

People need police, sanitation, education, fire protection, housing, public transportation. Together we are going to make Urbanus the place over the rainbow, where every person will have his dream life.
Peter Hershell
Image

Contacts

urbanus (@) yoursite.com

+555.123.4567

+555.123.4568

2nd Ave and Washington