Obavjest o provođenju javne rasprave o nacrtu Statuta Grada Cazina

Gradsko vijeće Grada Cazina je na svojoj II redovnoj sjednici održanoj dana 28.01.2021. godine usvojilo Nacrt Statuta Grada Cazina, te je Statutarna komisija Gradskog vijeća Grada Cazina zadužena da provede javnu raspravu o Nacrtu Statuta. Javna rasprava će trajati do 16.02.2021.godine.

Pisane primjedbe, prijedloge i mišljenja na Nacrt Statuta Grada Cazin mogu se dostaviti putem pošte na adresu: "Grad Cazin, Ulica Trg Prvog predsjednika predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića br.1, Cazin 77220" sa naznakom "za Statutarnu komisiju" ili putem e-maila na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili putem aplikacije e-CITIZEN na web adresi: https://ecitizen.ba/cazin/login.

Obavjest stočarima, zimsko jagnjenje ovaca !

Najvažniji dio ovčarske proizvodnje je jagnjenje ovaca. Prije jagnjenja potrebno je odvojiti sjajine ovce od jalovih. Ovca se može jagnjiti tokom cijele godine. Relativno se jagnje lako, međutim ipak se pri tome evidentno događaju veliki gubici čak i do 20%. Glavni razlog je što se većina oko 80% ovaca jagnji no?u, pri jagnjenju mladih ovaca, i ovaca koje nose dva lili više ploda. Jagnjenje počinje u januaru a završava u martu. Pri tome treba obezbijediti slijedeće uslove:

29.januar- Dan žalosti u Gradu Cazinu i USK

Današnji dan je, odlukom gradonačelnika Cazina, proglašen Danom žalosti zbog tragičnog gubitka trojice naših sugrađana Armina Čajića, Tarika Pandžića i Tarika Muhamedagića. Naime, danas će se u Ćoralićima u 14 sati klanjati zajednička dženaza trojici mladih Cazinjana koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u večernjim satima.

Poziv na Javnu raspravu

Na osnovu čl.134. Poslovnika o radu općinskog vijeća, općine Cazin te člana I. Zaključka o usvajanju Nacrta Statuta Grada Cazin, Statutarna komisija Grada Cazin upućuje

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

- svim fizičkim i pravnim licima, nevladinim organizacijama i udruženjima građana na području Grada Cazin, da se aktivno uključe u Javnu raspravu o usvojenom Nacrtu Statuta Grada Cazin.

Odluka o proglašenju Dana žalosti

Ovom odlukom proglašava se petak 29. januar 2021. godine Danom žalosti na području Grada Cazin, zbog smrti Pandžić Tarika, ?aji? Armina i Muhamedagić Tarika. Dan žalosti se obilježava spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradskog organa uprave Grada Cazin, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad. Na Dan žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike i ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima na području Grada Cazin.

Kompletna Odluka se može preuzeti OVDJE!

Publish modules to the "offcanvs" position.