Servis 48 sati 13/2019

PITANJE:

Na raskrsnici u ulici 5. Korpusa je apsolutno nemoguće bezbijedno izvrsiti skretanje prema gornjem dijelu Bašča. Cijela raskrsnica je zarasla u šiblje visoko nekoliko metara koje izlazi na cestu i raste čak i iz asfalta. Ko je Nadležan za održavanje ove ulice?

ODGOVOR:

Na osnovu Vašeg pitanja, upućen je upit nadležnoj JU Komunalno-stambeni fond Cazin, koji nam je odgovorio da se uređenje gradskih ulica, uključujući i uklanjanje zelenila, vrši po Operativnom programu, te da će se uređenje navedene raskrsnice obaviti iduće sedmice.

 

Servis 48 sati 12/2019

PITANJE:

Danas, 20.6.2019. godine, u poslijepodnevnim satima počela je vjrovatno nelegalna gradnja uz ugostiteljski objekat u ulici Bošnjačkih šehida. Od vas zahtjevamo da reagujete u zakonskim okvirima.

ODGOVOR:

Vaše pitanje, odnosno prijava, ne spada u domen Servisa 48 sati, koji služi isključivo za posredovanje u oblasti komunalnih usluga. Zbog navedenog Vas upućujemo da se za ovaj slučaj obratite nadležnoj građevinskoj inspekciji, pismeno ili putem telefona broj: 037 515 372.

 

Servis 48 sati 11/2019

PITANJE:

Molim vas za instrukcije ili kontakt telefon odgovarajuće službe za dobivanje minimalnih tehničkih uslova za otvaranje mjenjačnice.

ODGOVOR:

Vaše pitanje nije u domenu Servisa 48 sati koji se odnosi isključivo na posredovanje u okviru komunalnih usluga. I pored toga, upućujemo Vas da informaciju zatražite na broj telefona Službe za privredu: 037 515-374 ili 037 515-307.

Servis 48 sati 10 /2019

PITANJE:

Na spoju ulica Braće šehida i Žrtava domovinskog rata se javljaju konstantni kvarovi puknućem crijeva, isti se bezuspješno saniraju, pa sugerišem da se izvrši zamjena cjevovoda u dužini od 100 m.

ODGOVOR:

Vaše pitanje nije u domenu Servisa 48 sati koji se odnosi isključivo na posredovanje u okviru komunalnih usluga. Zbog navedenog Vas upućujemo da se sa Vašom sugestijom obratite direktno JKP "Vodovod" d.o.o. Cazin koji upravlja javnim vodovodnim sistemom, a i mi ćemo Vaš mail proslijediti tom preduzeću.

Servis 48 sati 9 /2019

PITANJE:

Već treći put se obraćam po pitanju neispravne javne rasvjete u ulici Žrtava domovinskog rata, a ranije mi je odgovoreno da će se neispravna rasvjeta popraviti do 20.02., pa zatim do kraja februara, pa kako to još uvijek nije urađeno, ponovo se obraćam istim pitanjem.

ODGOVOR:

Nakon prijema primjedbe, zakazan je i obavljen sastanak sa predstavnicima JU Komunalno-stambeni fond Cazin, na kojem je dobijena informacija da iako je okončana procedura javne nabavke, nije još izvršena  isporuka robe od strane odabranog dobavljača. Tokom istog sastanka je dobijena informacija da će isporuka biti obavljena najkasnije do 15.03.2019., nakon čega će se izvršiti zamjena neispravnih rasvjetnih tijela, a najkasnije do 20.03.2019. godine.

City of Urbanus

People need police, sanitation, education, fire protection, housing, public transportation. Together we are going to make Urbanus the place over the rainbow, where every person will have his dream life.
Peter Hershell
Image

Contacts

urbanus (@) yoursite.com

+555.123.4567

+555.123.4568

2nd Ave and Washington